Werkgelegenheidsproject Roman Works

Stichting Coming Home > Werkgelegenheidsproject Roman Works

“Sociaal ondernemen en werkgelegenheid creëren is het doel van dit project”

Werkgelegenheidsproject Roman Works

Christelijk sociaal ondernemen is het idee achter het Roman Works project van Coming Home. Hulp geven? Ok! Maar daarna? Mensen hebben werk nodig. Jongeren met een beperking een dagbesteding. Ex-verslaafden een woning om zo weer een plek te vinden in de maatschappij. Dat is het doel van Roman Works. In het dorp Chirileu net buiten de stad Targu Mures is een oud huis met een schuur en een tuin aangekocht. Er vinden de volgende activiteiten plaats:

Houtwerkproject: Creëren van werkgelegenheid voor kwetsbaren in de Roemeense samenleving. Er zijn vijf medewerkers in loondienst waarvan één Roma/zigeuner, één medewerker heeft een strijd met verslaving achter de rug, één medewerker is in een kinderhuis opgegroeid en twee medewerkers waren werkloos. Daarnaast worden er jongeren met een beperking ontvangen voor dagbesteding in samenwerking met de stichting Timulazu. In 2021 is voor het houtwerk project een Roemeense BV opgericht met de naam Recycleart s.r.l. Het houtwerk is inmiddels kostendekkend en genereert inkomen door verkoop van producten en projecten op aanvraag in Roemenie.

Casa Oasa: Een huis naast de werkplaats wordt gerenoveerd en bestaat uit verschillende appartementen. Eén appartement wordt inmiddels gebruikt als transfer centrum voor ex verslaafden die werken aan een terugkeer in de maatschappij na een periode van afkicken en herstel. Dit in samenwerking met de Bonus Pastor foundation.

Dit project kan doorgaan omdat het levensonderhoud van Daan en Debora uit giften bestaat. Wilt jij ook bijdragen, dat kan op de donatie pagina van Daan & Debora.

X