Over ons

“Goed onderwijs is een eerste stap in het doorbreken van de cirkel van armoede die al generaties duurt.”

Over Stichting Coming Home

Een plek waar kinderen zich thuis voelen. Dat is waar Coming Home vanaf het begin voor staat. Een luisterend oor, een boterham, een glas water of warme thee voor arme kinderen. De laatste jaren is dat ook een plek geworden waar je kan komen om huiswerk te maken. Waar iemand op je wacht die je helpt met lezen en schrijven ook al ben je 12 jaar oud. Want armoede bestrijden begint bij educatie. Goed onderwijs is een eerste stap in het doorbreken van de cirkel van armoede die al generaties duurt. Goed onderwijs betekent ook dat je de middelen krijgt om naar school te gaan, kleding, een rugtas, een gevulde etui en de juiste schriften. Dat is Coming Home in Roemenie. Kansarme kinderen hoop geven op een toekomst. Hen motiveren om naar school te gaan. Moeders de gelegenheid geven om met hun peuters in alle rust te spelen als voorbereiding op de kleuterschool.

Geschiedenis

Sinds 2002 probeert Coming Home zowel de lichamelijke als geestelijke leefomstandigheden van de allerarmsten in en om Targu Mures, (Roemenië) te verbeteren. Een inloophuis voor straatkinderen was de eerste doelstelling. Daan en Debora de Groot zijn vanaf het begin betrokken geweest bij het werk van Coming Home en sinds 2008 wonen en werken zij in Roemenië.

Daan en Debora hebben de Coming Home droom laten uitkomen. Het inloophuis is er gekomen en daar zijn verschillende projecten aan toegevoegd. Door de jaren heen is er ook in Roemenië veel veranderd en proberen Daan en Debora de projecten daar op aan te passen. Eigen verantwoording, samenwerken en hulp lokaal regelen zijn daarin belangrijke speerpunten. Hun jarenlange ervaring, opgedane kennis en een groot netwerk zorgen dat Daan en Debora zich nog steeds ’thuis in Roemenië’ voelen.

Daan & Debora geven samen leiding aan de Roemeense stichting Coming Home. Debora heeft de dagelijkse leiding over het educatie project en het sociaal maatschappelijk werk dat daarbij hoort. Daan verzorgt de communicatie in en buiten Roemenië en is verantwoordelijk voor de Roemeense organisatie.

Ireen is een betaalde kracht en een ervaren onderwijzeres die schoolgaande kinderen helpt om kwalitatief goed onderwijs te krijgen.

Daan is onderdeel van het managementteam van Roman Works en Recycleart. Een woon en werkproject. Dit project is in 2014 begonnen als een dagbesteding voor bezoekers van het inloophuis en is uitgegroeid tot een meubelfabriek met meerdere werknemers. Verschillende werknemers hadden een afstand tot de arbeidsmarkt. Het werkproject is grotendeels financieel zelfvoorzienend. Onder stichting Roman Works worden de missionaire activiteiten ondernomen en de economische activiteiten onder de naam Recycleart.

Bestuur
Het bestuur wordt gevormd door Gerard de Groot (voorzitter), Jan Remmers (secretaris), Joop Muis (Penningmeester), Nel Boerman en Wiggert Pols.

Team in Roemenië
Daan en Debora de Groot wonen en werken sinds 2008 in Roemenië. Zij geven leiding aan het Coming Home team en het Roman Works/Recycleart team met zeven werknemers. Hun thuisgemeente in Roemenië is Biserica Harvest Mures.

Giften
Uw eenmalige of structurele gift is nodig! Het rekeningnummer is: NL51RABO0335794319 T.n.v.: Stichting Coming Home!

Contactinformatie
Voor meer informatie kunt u ons een email sturen en/of aanschrijven.

info@stichtingcominghome.nl

Stichting Coming Home
Hofje van Gratie 18
2926 RD Krimpen aan den IJssel

Kamer van Koophandel nummer (KvK-nummer): 24392814
Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN): 816859607

ANBI informatie
Stichting Coming Home (te Krimpen aan den IJssel) is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Uw giften aan onze stichting zijn dan ook volledig fiscaal aftrekbaar. Sinds 1 januari 2014 zijn wij als ANBI verplicht om bepaalde gegevens op onze website te publiceren. Alle vereiste gegevens zijn elders op de deze website te vinden met uitzondering van het hieronder genoemde Strategisch Beleidsplan en Financieel jaarverslag.

Strategisch Beleidsplan 2023

Financieel Jaarverslag 2022

X