Een plek om thuis te komen

Inloophuis

In een gehuurde ruimte wordt het werk gecoördineerd en activiteiten georganiseerd. De locatie is vlakbij de (zigeuner)wijk en op de route naar de scholen waar de kinderen naar toe gaan. Huiswerk begeleiding, afspraken met ouders van de kinderen, bijbelclubs, kantoor, depot, administratie zijn activiteiten die worden georganiseerd in dit dagcentrum.

Educatie project: De cirkel van armoede doorbreken door goed onderwijs.

Niet iedereen kan meekomen op school. 25 kinderen begeleiden we intensief in hun schoolgang. We geven bijles waar nodig in de klassen en na schooltijd helpen we hen met het maken van hun huiswerk in onze naschoolse opvang. Daarnaast zorgen we voor lesmateriaal, eten en drinken, papierwerk met hun ouders. Nog eens 25 kinderen en hun onderwijzers helpen wij met educatie materiaal in hun klassen.

Ons doel is dat deze 50 kinderen leren om te lezen en te schrijven. Zodat ze geen analfabeet blijven. Iets wat hun ouders wel zijn. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk kinderen te helpen hun basisschool diploma te halen.

Ireen is in dienst van Coming Home en weet zich al meer dan 20 jaar geroepen om te werken onder kansarme zigeuner kinderen. Zij helpt de kinderen te leren lezen en schrijven, zet zich in om schoolresultaten te verbeteren en vertelt over de liefde van God.

Moeder/kind programma

Moeders met veel kinderen. Tienermoeders. Geen speelgoed thuis. Nooit geleerd om te spelen. Het is in de wijk waar wij werken realiteit. Voor moeders en hun jonge kinderen organiseren we wekelijks een moeder/kind programma in samenwerking met de Hongaarse stichting CE (Christian Endeavour). De moeders worden gemotiveerd om met hun kinderen te spelen. Ondertussen luisteren we naar de levensverhalen en de problemen waar de moeders dagelijks tegenaan lopen en bidden we met ze. Indien mogelijk helpen we met luiers, babymelkpoeder, afspraken bij de dokter, etc.

Kinderprogramma

Iedere week wordt er een kinderprogramma georganiseerd. Met elkaar eten we een gezonde maaltijd. We vertellen de kinderen over de liefde van Jezus en de kracht van God. Met elkaar zingen we liederen en met elkaar verwerken we de lesstof met een knutselwerkje

X