Daan & Debora de Groot

Stichting Coming Home > Daan & Debora de Groot

“De projecten zijn groter geworden dan ze ooit hadden durven dromen. “

Over Daan en Debora de Groot

Met een droom zijn Daan en Debora in 2008, direct na hun bruiloft, verhuisd naar Roemenië. De droom was het opzetten van een inloophuis voor kwetsbare in de maatschappij en om vanuit dit inloophuis andere ontwikkelingsprojecten te starten. De projecten zijn groter geworden dan ze ooit hadden durven dromen.

Samen geven ze leiding aan Coming Home in Roemenië. Onder deze organisatie valt het inloophuis, educatieproject, het sociale werk en het samenwerken met andere lokale hulpverleningsorganisaties. Coming Home Ministries werkt o.a. samen met Jeugd met een Opdracht Targu Mures, Fundatia Alpha Transilvana, House of Love and Mercy, Stichting Timulazu, de Roma Workers Group en verschillende privé personen die op persoonlijke titel hulpverlenen in hun directe omgeving.

Werkgelegenheidsproject

Daan is mede-initiatief nemer van het Roman Works woon en werkproject. Roman Works heeft een eigen terrein het dorp Chirileu vlak bij de stad Targu Mures. Op dit terrein bevind zich een werkplaats en een huis. Het huis heeft de naam ‘Casa Oasa’. Er wordt samengewerkt met de lokale verslavingshulp organisatie ‘Bonus Pastor’ in een transitie centrum. Mannen kunnen na een afkick traject, bij Roman Works wonen en werken om zo de stap naar het normale leven te maken.

Onder het merk ‘Recycleart’ (www.recycleart.ro) worden in de timmerwerkplaats meubels gemaakt voor de Roemeense markt. Op dit moment zijn er vijf arbeidsplaatsen gecreëerd en wordt er voor meerdere jongeren dagactiviteiten aangeboden.

Sociaal ondernemen

Vanuit zijn ervaring met deze sociale onderneming is Daan betrokken bij het onderwijzen en trainen van bestaande en startende christelijke sociaal ondernemers in Roemenië en daarbuiten. Internationaal wordt dit ideaal ‘Business as Mission’ (BAM) genoemd. BAM Romania en BAM Connect zijn twee termen die je vaker zult tegen komen als je Daan volgt op sociale media.

Lokale kerkelijke gemeente

Door de jaren heen zijn Daan en Debora geïntegreerd in de Roemeense maatschappij en zijn ze lid van een lokale kerk. Binnen deze kerk geven ze leiding aan een huiskring, en hebben ze verschillende leidinggevende en organiserende rollen. O.a. in het aanbiddingsteam, jeugdwerk, huiskring, welkoms team en het hulpverleningsteam.

Gezin

Daan & Debora hebben drie kinderen. Anna, Gideon en Loïs. De kinderen gaan naar Roemeense scholen en groeien tweetalig op.

X