Roman Works woon en werkproject

Sociaal ondernemen is het idee achter het Roman Works project van Coming Home. Hulp geven? Ok! Maar daarna? Mensen hebben werk nodig. Jongeren met een beperking een dagbesteding. Ex-verslaafden een woning om zo weer een plek te vinden in de maatschappij. Dat is het doel van Roman Works. In het dorp Chirileu net buiten de stad Targu Mures is een oud huis met een schuur en een tuin aangekocht. Er vinden de volgende activiteiten plaats:

Houtwerkproject: Creëren van werkgelegenheid voor kwetsbaren in de Roemeense samenleving. Er zijn drie medewerkers in loondienst waarvan 1 Roma/zigeuner en 1 medewerker heeft een strijd met verslaving achter de rug. Daarnaast worden er jongeren met een beperking ontvangen voor dagbesteding. 

Tuin en kas project: Rondom de werkplaats is er ruimte voor dagbesteding door werk op het terrein, in de tuin en in een kleine tunnelkas. 

Casa Oasa: Een huis naast de werkplaats wordt gerenoveerd en bestaat uit verschillende appartementen. Eén appartement wordt inmiddels gebruikt als transfer centrum voor ex verslaafden die werken aan een terugkeer in de maatschappij na een periode van afkicken en herstel. Dit in samenwerking met de Bonus Pastor foundation. 

Steun het woon en werk project

Bedrag € -