Spelen met een keukentje

Dit jaar hebben we iets nieuws en het is een dikke hit, kan ik wel zeggen. We hebben een klein Ikea keukentje gekocht. Zowel de kleine als de grote kinderen spelen ermee. De kleintjes van 3 jaar zie je opgaan in hun fantasie, er wordt gekookt, gebakken, eten uitgedeeld, enz. Speelgoed wat ze thuis sowieso niet hebben. Ook de oudere meiden van 11 à 12 jaar oud vinden het nog leuk om ermee te spelen. Zoals het meisje in de foto die van klei patat had gemaakt. En ik realiseerde mij weer even dat, uit welk milieu een kind ook komt, ze allemaal een fantasie hebben. De één misschien wat meer dan de ander, maar als ze erin uitgedaagd worden, komt het allemaal weer boven. En zo wordt mijn droom een beetje meer werkelijkheid. Een plek waar kinderen kunnen spelen en kind kunnen zijn.

 

 

X